Ytterligare åldringsrån i Nybro

Ytterligare ett äldre kvinna i Nybro har råkat ut för den rånarliga som härjat i Nybro och Kalmar. Sedan tidigare har fem äldre kvinnor fått besök av olika konstellationer som av olika anledningar tagit sig in i bostäderna och stulit smycken och pengar, bland annat har de utgett sig för att vara hemtjänstpersonal.

Det var i måndags kväll som en äldre kvinna i Nybro varit och handlat. När hon står i sitt kök efter att ha kommit hem, kommer det plötsligt in en kvinna som ville ha hjälp med att skriva en lapp till den äldre kvinnans granne. Ytterligare en kvinna kommer sen in i köket och erbjuder sig att plocka upp varorna. Men sedan lämnar de ganska snabbt lägenheten. Den äldre kvinnan blev av med ett halsband.

De båda kvinnorna hade mörka jackor på sig, långt mörkt hår en var krafti och en var smal och de var av utländsk härkomst. Hur de hade tagit sig in i lägenheten är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".