Inget nytt samarbete ännu för KLS

Igår höll slakteriet KLS stämma i Växjö och efter diskussionen om ett samgående med Swedish Meat under de första månaderna av 2006 har företaget ingen brådska med att hitta nya samarbetspartners. Diskussionen har dessutom inneburit en någon sämre start på 2006 än motsvarande period förra året.

Enligt Mats Olsson, styrelseordförande för KLS, bör företaget komma fram till en lösning med en ny partner under det här året om de beslutar sig för att ha en partner. Ordföranden säger till P4 Kalmar att de har några potentiella kontakter, men att ingenting är klart ännu.
Företaget gjorde en förlust på 11,7 miljoner kronor förra året och under de första månaderna under 2006 har diskussionen om samgåendet med Swedish Meat gjort att företaget tappat något i tempo. De har inte kunnat utveckla affärerna med sina kunder som de önskat. Mats Olsson säger dock att det inte gått så speciellt mycket sämre än motsvarande period förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".