Åklagaren kräver livstidstraff för mord på Abbas Rezai

Under lördagen hölls slutpläderingar i rättegången efter mordet på Abbas Rezai som mördades i Högsby i november förra året.

Föräldrarna och brodern till Abbas Rezais flickvän står inför rätta anklagade för mord.

Åklagaren yrkade på livstid för föräldrarna och på sex till sju års fängelse för sonen samt utvisning, om de döms för det åklagaren betecknar som ett hedersmord. Ett mord som åklagaren hävdat att fler än de som nu står inför rätta varit inblandade i.

Föräldrarnas båda advokater tillbakavisade anklagelserna om mord helt o menade att åtalet skulle ogillas eftersom det saknades bevis för att fälla deras klienter.

Den 18-årige sonens advokat Helena Karlsson menade att hade det varit fråga om en svensk 18-årig kille hade det aldrig blivit fråga om att åtala för mer än grov misshandel och vållande till annans död. Hon hävdar att utredningen inte ger någon grund för misstanke om att kränkt heder skulle vara motiv för våldet Abbas Rezai utsatts för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".