6:e ap-fonden startar upp på nytt

6:e AP-fonden väljer att strukturera upp sin verksamhet i fem regioner i Sverige. En av dem är sydöstra Sverige. Varje region ska ha var sitt nätverk med personer som kommer från näringslivet, högskolor och samhällsinstitutioner. Det är en bred kontaktykta som gäller, och den uppnår man genom att bilda nätverk i stället för att öppna kontor.
Sjätte apfonden har uppdraget av staten att satsa riskkapital i små och medelstora företag som är på tillväxt, och som inte är börsnoterade. Man vill öka tillväxten och dessutom ge avkastning på allmänna pensionsmedel. Avkastningen ligger på 12 procent i dag vilket motsvarar kraven väl, men investeringarna har hittills inte hamnat riktigt rätt. I sydost har nu tio personer utsetts till en rådgivande styrelse. De kan bidra med sina specifika branschkunskaper och ska vara länken mellan företag och fondens investerare. Uppdraget är inte avlönat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".