"Vi försöker i alla fall göra något"

Socialdemokratiska förskoleminsitern Lena Hallengren kritiserade tidigare de borgliga partierna för att deras förslag skulle göra det svårare för ungdomar att få jobb och bostad. Nu får hon mothugg av centerpartister.

Bland annat var Lena Hallengren mycket kritisk till centerns förslag om särskilda reger för unga på arbetsmarknanden.

Något som fått centerns Anders Andersson att regera. Han menar att hans parti till skillnad mot socialdemokraterna i alla fall försöker göra något för unga arbetslösa.

- Visar det sig att man måste korrigera våra förslag senare så gör vi det, säger han.

- Det sämsta vi kan göra är att klamra oss fast vid den gamla förlegade sossepolitiken.

En av punkterna som den socialdemokratiska kritiken spetsat in sig på var de borgerliga förslagen att göra om hyresrätter till bostadsrätter, något de menade skulle försämra för unga. Men en försäljning av en del av allmännyttans hus skulle inte innebära färre hyresrätter i Kalmar kommun, enligt Anders Andersson:

- De pengar som vi får in när vi omvandlar hyresrätter till bostadsrätter ska vi använda till att bygga nya hyresrätter med lägre hyra - så att framför allt unga har råd att bo i de här lägenheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista