Domen för Högsbymordet överklagas: "Helt klart ett hedersmord"

På måndagen beslutade kammaråklagare Kjell Yngvesson att överklaga domen i mordet på Abbas Rezai till hovrätten. Den 18-årige sonen i familjen som ställdes inför rätta dömdes i tingsrätten för mord, till fyra års sluten ungdomsvård medan föräldrarna friades helt. Och nu överklagar åklagaren alltså domen, inte minst på grund av att det var en oenig tingsrätt som valde att fria föräldrarna.

Kjell Yngvesson säger till P4 Kalmar att det i hans mening helt klart rör sig om ett hedersmord och att det finns fog för att anta att hela familjen på något sätt är inblandade i mordet. Och därför överklagar han nu tingsrättens dom.

Den kommande veckan kommer polisen prata med den 16-åriga dottern i familjen som hade ett förhållande med Abbas Rezai, för att höra om hon har något mer som hon vill berätta. Flickan valde i tingsrätten att inte vittna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista