Digital-tv infördes hos 13 000 Kalmarbor

Omläggningen till digital-TV blir allt mer verklig för länsborna.  6:e November sker den stora samlade omläggningen när masterna i Fårhult och Emmaboda byter teknik. Men redan idag blir digitaliseringen verklig för 1000-tals hyresgäster i Kalmar, bland annat hos kommunala bostadsbolaget Kalmarhem som bytte teknik och utbud under tisdagen.

Totalt är det 13 000 hyresgäster i Kalmartrakten som berörs av digitaliseringen under tisdagen. Inte bara Kalmarhems hyresgäster utan även också många privata hyresvärdar skiftar samtidigt. På förmiddagen stängdes det gamla systemet av och till kvällens sändningar ska allt vara klart.

Kalmar är först ut i länet medan omläggningen för kabeltv tittare kommer att fortsätta över länet. Många är oroliga över hur den nya digitalbox som krävs ska installeras och ifrågasätter kanalutbudet som inte blir detsamma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".