Arla säljer Frödinge mejeri

Frödinge Mejeri med sin välkända ostkaka får ny ägare. Idag blev det klart att nuvarande ägaren, den danska mejerijätten Arla Foods säljer Frödinge till det norska livsmedelsföretaget Rieber & Søn.

Frödinges VD Bosse Karlsson som kommer att sitta kvar som VD efter försäljingen säger att han tror att affären bara är positiv för Frödinge, framförallt i ett längre perspektiv.

Bosse Karlsson säger också att Frödinges verksamhet med frysta produkter, ostkaka, tårtor och pajer inte varit en helt naturlig ingrediens i Arla foods verkamhet, och spekulationer om en försäljning har länge funnits.

Arla säljer eftersom man nu vill koncentrera sig på egna mejeriverksamheten.

Också personalen som många pendlar in för både Vimmerby och Västervik och som informerades idag om försäljningen verkar nöjd med ägarbytet, säger Tobias Andersson ordförande för livsmedelsarbetarna i Frödinge.

Själv tror han nya norska produkter som Rieber & Søn är marknadsledande på i Norge, till exempel kakmixrar kan bli aktuella för Frödinge och ser positivt på försäljningen.

Rieber & Søn i Sverige har idag en omsättning på 200 miljoner kronor, och står bland annat bakom varumärken så som Mrs Chengs, Tor och King Oscar. Frödinge omsätter 350 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista