Hovrättsförhandlingarna om mordet på Abbas Rezai igång

I dag på morgonen startade rättegången i hovrätten i Jönköping efter mordet på Abbas Rezai som mördades i Högsby förra året.

Tingsrätten dömde den 18-årige brodern till Abbas Rezais flickvän till fyra års sluten ungdomsvård och utvisning och dessutom att betala 80 000 i skadestånd till Abbas mor Fatema Khaveri. Föräldrarna till flickvännen friades däremot helt.
Försvaret hävdade under tingsrättsförhandlingarna att det varit fråga om självförsvar medan åklagaren hävdade att handlade om ett hedersmord där de tre anklagade och kanske även andra varit inblandade.
Både åklagaren och 18-åringens advokat har överklagat domen och det mesta tyder på att rättegången i hovrätten kommer bli lik den i tingsrätten. En del ny teknisk bevisning kommer att presenteras. Men endast ett nytt vittne kommer att höras, det är en person som hört mamman i familjen tala om att döda Abbas Reazi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".