Vänstern vinner valrörelsen på Hultsfredsfestivalen

De borgerliga partiernas ungdomsförbund kommer nämligen att lysa med sin frånvaro på Hultsfredsfestivalen som börjar i dag.

Orsaken är dels att det kostar för mycket men också att unga medlemmar från de borgerliga partierna har känt sig hotade tidigare i festivalsammanhang.

Marie Wickberg som är pressekreterare för Centerns ungdomsförbund säger till P4 Kalmar att unga medarbetare känt sig hotade vid tidigare festivaler och efter vårens attacker mot centerns lokaler runt om i landet kommer man ha vakter vid de festivaler man besöker, Emmaboda och Arvika.

Inte heller Moderata ungdomsförbundet eller Kristdemokraternas ungdomsförbund kommer delta på Hultsfred. Deras starkaste skäl är att det är för dyrt. Ungefär 200 000 kronor skulle det kosta för en normalstor tältplats med allt som hör till.

Kdu satsar på stadfester runt om i Sverige i sommar i stället, men att bara ett parti från den borgerliga alliansen är på Sveriges största rockfestival är inte bra, det medger pressansvarige Fredrik Hardt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".