Bussen som kör det svenska fotbollslandslaget under VM Foto:Bergkvarabuss

Bergkvarabuss på uppdrag under VM

100.000-tals fotbollsåskådare har sett de speciallackade bussar som kör spelare, delegater och åskådare under fotbolls-VM . Att det är Bergkvarabuss genom sitt dotterbolag som står för en del av transporterna är inte lika känt men bussbolaget med centrum i Kalmar har totalt omkring 80 bussar på olika uppdrag under VM. Bland annat kör man det svenska landslaget i en speciallackerad buss.

Spelare,publik och officiell personal kring arrangemanget körs kors och tvärs genom landet i bussar ägda av Bergkvarbuss och deras dotterföretag Elite Traffic. Göran Mellström VD för Bergkvarabuss säger att all uppmärksamhet kring ett VM gör att det gäller att lyckas perfekt när man i hård konkurens fått förtroendet att köra

Dessutom regleras transporter av främst spelare och ledare av mycket stränga säkerhetsföreskifter. Chaufförerna har specialutbildats och bussarna får inte stanna under resans gång dessutom skyddas bussarna ständigt av polis och säkerhetspersonal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".