Ovanligt stökig midsommarhelg

Midsommarhelgen har hittills varit stökigare än tidigare år, både på Öland och i Västervik. Enligt polisen är det mer folk i rörelse och i Borgholm har man under natten till i dag tagit hand om ett 30-tal fyllerister. Dessutom uppstår bråk mellan berusade personer och flera misshandelsfall har anmälts.

Sedan femtiden på midsommaraftons eftermiddag har sex misshandlar anmälts, men fler misshandlar har inträffat och i flera fall finns ingen misstänkt eftersom det handlar om berusade personer som inte riktigt minns vad som hänt. Det säger närpolischef Kristina Öman till Sveriges Radio Kalmar.

Men bland annat greps två män i 20-årsåldern i Köpingsvik vid halvett-tiden i natt misstänkta för att ha slagit en 21-årig kvinna. Hon fick bland annat ta emot knytnävsslag och blev slagen i bakhuvudet. De båda männen pekades ut av vittnen och fick följa med polisen för förhör men släpptes sedan. Kvinnan som var uppriven togs med ambulans till vårdcentralen i Borgholm.

De båda män som satt anhållna efter torsdagsnatten släpptes på midsommaraftons eftermiddag. En av dem, en 21-årig man från Norrahammar i Jönköpings län, misstänks för grov misshandel efter att ha slagit en annan man blodig med en flaska.

Under midsommarafton inträffade inget som polisen betecknar som riktigt allvarligt.

- Det har fortsatt komma in en strid ström av ärenden, och jag tycker vi har det hyfsat under kontroll, säger Kristina Öman, närpolischef på Öland.

En man har anmälts för våldsamt motstånd efter att ha bråkat både med en ordningsvakt och med polis på Grönhags camping i Borgholm. Och en man greps misstänkt för ringa narkotikabrott på en campingplats i Köpingsvik vid åttatiden på midsommaraftons kväll. Och en väska med plånbok, kamera, mobiltelefon och kläder till ett värde av totalt 4 000 kronor stals ur ett tält i Köpingsvik någon gång på midsommarafton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".