Fint väder orsak till midsommarstök

Det fina vädret är en av orsakerna till att det har varit en ovanligt stökig midsommarhelg på Öland så här långt. Särskilt i Köpingsvik rör det sig mer människor den här helgen jämfört med förra året. Och polisen har fått ta hand om många berusade ungdomar och en del misshandelsfall.

Och det i motsats till övriga landet där det i stort sett varit ovanligt lugnt.

Kristina Öman, som är närpolischef i Borgholm, säger till Sveriges Radio Kalmar att det är mer folk på campingplatserna än förra året och hon tror det beror på att många har sökt sig hit från fastlandet eftersom det sades att det var här det skulle bli fint väder över midsommar.

Kristina Öman berättar också att det i bland kan vara svårt att komma fram bland allt folk men att polisen har läget under kontroll.

Inget allvarligare våldsbrott har inträffat och inga våldtäkter har heller anmälts. Ingen sitter heller anhållen sedan midsommarafton.

Inför lördagskvällens fotbollsmatch mellan Sverige och Tyskland skärper polisen bevakningen kring de arrangemang i Köpingsvik och Borgholm där matchen visas med hjälp av ordningsvakter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".