Stor golftävling blir av

Golftävlingen Masters i Sydost blir av i år. Tävlingen, som är en tredagars masters där både amatörer och proffs finns med, skulle ha ägt rum förra året, men då hoppade huvudsponsorn av.

Lernia är huvudsponsor nu och man har även ett TV-avtal med Expressen i hamn.

Åtta kommuner och åtta golfklubbar är just nu engagerade i Masters i Sydost och tävlingen spelas på banorna i Kalmar, Grönhögen och Ekerum den 21 till 23 september.

Tävlingen är en så kallad ProAm-tävling där amatörer har chansen att spela mot proffs. I det här fallet nio män och nio kvinnor från Europatouren i golf.

Tävlingen bygger på samma koncept som Dunhill Cup i Skottland. De två första dagarna spelas kvaltävlingar på två banor, den tredje dagen blir det final på en tredje och det är då amatörerna kan få spela med proffsen.

Kvaltävlingarna spelas på Grönhögen och Kalmar och finalen på Ekerum, för att kommande år cirkulera till andra golfbanor på fastlandet och på Öland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".