Mitträcke kunde ha räddat liv

Ett vajerräcke hade kunnat rädda livet på den 54-åriga kvinnan och hennes 19-åriga dotter, som igår omkom i trafikolyckan på E 22:an norr om Kalmar.

På E 22:an söder om Rockneby, där olyckan inträffade, finns idag inget mitträcke.
- Den tragiska utgången av olyckan hade nog blivit mindre tragisk med ett vajerräcke uppsatt, säger Gunilla Schurman, projektledare på Vägverket Sydost, till P4 Kalmar.

Gunilla Schurman säger också att Vägverket jobbat ganska länge med den här sträckan. Att det är så många påfarter och väganslutningar just där gör att det tagit lite tid att hitta den bästa lösningen. Tidigast om två år kan E 22:an mellan Kalmar och Rockneby få vajerräcket. 

Tre bilar var inblandade i dödsolyckan. Förutom dödsfallen skadades två kvinnor, 35 och 48 år, allvarligt. De har båda opererats inatt och Länssjukhuset uppger att deras tillstånd är stabilt.

Olyckan orsakades av att en släpvagn började att kränga, så att föraren tappade kontrollen över bilen. Två mötande bilar frontalkrockade med ekipaget. Fem ambulanser och tre räddningstjänster fanns på olycksplatsen. E 22:an var avstängd under ett par timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".