Elhandlare i gemensam protest

Borgholms energis elhandelsbolag östkraft och 19 andra fria elhandlare startar nu ett upprop för kundernas valfrihet och för att värna den fria konkurrensen.

De 20 bolagen anser att det måste prövas om statliga Vattenfall missbrukar sin dominerande ställning på elmarknaden för att sätta konkurrensen ur spel.

Före midsommar gick Vattenfall ut med ett erbjudande till privata elkunder om avtal med garanti om lägsta pris, med målet att fördubbla antalet kunder till 1,2 miljoner och därmed växa ytterligare.

Östkraft i Borgholm och de övriga bolagen anser att deras möjlighet att konkurrera på elmarknaden minskar eftersom handelsmariginalen i elhandeln i snitt är några få ören och dessutom minskar.
De har nu skrivit till samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin med flera krav på att något måste göras så att inte avregleringen av elmarknaden sätts ur spel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".