Helikoptermysteriet olöst

Fortfarande vet ingen vilken den helikopter var som ska ha fått förtält och husvagnsfönster att gå sönder, när den passerade på för låg höjd i förra veckan.

Det var på Kapelluddens camping i Borgholm som campinggäster berättat att de sett en helikopter passera över dem - en händelse som nu polisen ska titta närmare på.

Kenneth Nordin, flyginspektör hos Luftfartsstyrelsen, säger till P4 Kalmar att enligt reglerna får svenska helikopterförare inte flyga under 300 meter i tätbebyggt område, om de inte arbetar med samhällsnyttiga uppdrag.

Polisen ska ha fått uppgifter om att det kan röra sig om en militär helikopter, men enligt Flygvapnet förekom det inte några sådana flygningar i området i förra veckan.

Inte heller Luftfartsverket kan se att någon helikopter har passerat. Enligt flygledningen på flygplatsen i Kalmar måste privata flygningar bara anmälas om de sker i luftrummet som används av linjetrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".