Att få fler kanaler på företaget kan bli svårt.

Företags tv-abonnemang måste registreras på privatpersoner

När det analoga tv-nätet släcks ner i höst, blir det svårt för företag att registrera digital-tv-abonnemang. Hos ett av de marknadsledande företagen måste man nämligen registrera abonnemanget i en privatpersons namn - något som kan medföra att hemfakturan också dyker upp på jobbet.

I höst kommer det analoga tv-nätet att släckas ner i länet och man måste skaffa en digitalbox för att kunna titta på tv.

Nöjer man sig med SVT:s kanaler och TV4 så räcker det med att köpa en box. Men vill man ha andra kanaler måste man teckna abonnemang.

Det här är inget problem för privatpersoner, men för företag som vill bjuda sina anställda på servicen med fler kanaler kan det bli svårt att teckna abonnemang eftersom det behövs ett personnummer.

Hos vissa av företagen som ansvarar för kanalpaketen och abonnemangen går det att lösa om man kontaktar dem direkt.

Men hos företaget Boxer går det inte, där löser man det istället med att låta en privatperson stå som betalningsansvarig, men att fakturera företagets adress.

Det här kan senare leda till problem med faktureringen om personen själv vill skaffa Boxer, eftersom fakturorna går till samma adress.

Det kan leda till att antingen företaget eller privatpersonen får betala en faktura som de egentligen inte ska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".