Gotlandsägg köper lokaler i Ruda

Högsby kommun säljer Motecos gamla lokaler till Gotlandsägg AB vars äggpackeri i Fliseryd brannner för drygt en månad sen. Beslut fattades på ett extrainsatt kommunfullmäktigemöte på onsdagskvällen. Och glädjen är stor i Högsby kommun över fler arbetstillfällen och kanske också fler invånare.

Affären innebär bland annat att kommunen nu säljer lokalerna till ett lägre pris än vad man köpte dem för för två och ett halvt år sedan. Kommunen betalade drygt 2,3 miljoner men får bara drygt 2,1 miljoner av Gotlandsägg.

Samtidigt har kommunfullmäktige beslutat att ta över en ny fastighet åt den nuvarande hyresgästen Unicafé. Det handlar om ett köp av ett fastighetsbolag där före detta Runeklints bageri i Ruda ingår. Där ska kafferosteriet Unicafé, som i dag har som mest sju anställda, flytta in. Ett köp som kostar kommunen cirka 1,1 miljoner kronor.

Men kommunalråd Ewa Engdahl tycker ändå det är en bra affär. Hon säger till Sveriges Radio Kalmar att förhandlingar är förhandlingar och sett till kommunens näringsliv på lång sikt och antalet arbetstillfällen det innebär är det en bra affär. Hon tror dessutom att antalet anställda kan bli fler och att fler kan komma att flytta till kommunen.