Gotlandsägg satsar i Ruda

Gotlandsägg kommer att bygga upp ett nytt äggpackeri i Motecos gamla lokaler i Ruda utanför Högsby. Gotlandsägg köper lokalerna av Högsby kommun i första hand eftersom de bara ligger en mil från Fliseryd där många av de anställda bor.

Packeriet i Fliseryd brann för drygt en månad sedan och kriteriet har varit att hitta något nytt inom en radie på två och en halv mil, det säger Gotlandsäggs vd Magnus Bolin, till Sveriges Radio Kalmar.

De tio anställda får börja arbeta i Ruda den 15 augusti och i mitten av oktober räknar man med att vara i gång igen, tills dess ska lokalerna anpassas både invändigt och utvändigt. Och enligt Magnus Bolin kan det på sikt bli tal om fler anställda eftersom den maskin man köper in kan packa mer än man kommer att göra till en början.

Sedan branden den tolfte juni har sex andra företag inom säljbolaget Stjärnägg hjälpt till att packa Gotlandsäggs volymer och några av de anställda har kunnat arbeta i packeriet på Gotland. Några anställda har också varit hemma, korttidspersonal och semestervikarier fick sägas upp.