Trafikpolisen: "Nu är det nog!"

Tre personer skadades i en trafikolycka i Nybro vid 12-tiden på torsdagen. Två bilar krockade i Nybrorondellen. I natt omkom en person som körde av vägen i Färjestaden. 

I år har det varit mörkare än på länge i länets trafik. Senast natten till torsdag omkom en man som körde av vägen utanför Färjestaden på Öland. Det är den sjätte som dör i trafiken i länet i år. Polisen är mycket orolig och enligt trafikpolischef Lars-Erik Andersson sätter man nu hårt mot hårt.

- Nu är det nolltolerans som gäller, säger Andersson till Sveriges Radio Kalmar.

- Allt poliserna ser i trafiken ska rapporteras och beivras - vi kan inte längre se mellan fingrarna när det gäller trafikbrott.

Samtidigt visar statistiken över rattonykterhet att det är ett mörkt år i år. Många fler än tidigare dricker alkohol och sätter sig och kör bil - allt vanligare blir det hos ungdomar.

Enligt polisen är det inte virriga turister som skapar olyckor på vägarna när de inte vet var de ska - utan det är irriterade och nonchalanta pendlare och bilister som är vana vid vägsträckorna som gör våghalsiga omkörningar - i tron att de kan bättre.

- Konfrontationen mellan de som bor i länet och inte har tålamod med turisterna är en av orsakerna till allvarliga olyckor, säger Lars-Erik Andersson.