Tre polisanmälningar mot tivolit: Strömförande karusell skadade flickor

På söndagen kom den tredje anmälan in till polisen från en besökare på tivolit som gästat Virserum under helgen. Den här gången handlar det också om ett barn som fått ström genom kroppen när en karusell blivit strömförande under lördagen.

Ytterligare ett tillbud med en karusell vid festivalen i Virserum inträffade på lördagseftermiddagen - en 13-årig flicka som besökte tivolit skadades när karusellen blev strömförande. Hon kastades bakåt vid stöten och ska ha fått ett brott på höftbenet. Tivolit har förbjudits att använda den aktuella maskinen, som enligt polisen ska ha varit besiktigad. Nu måste den besiktigas igen för att användas ytterligare.

I fredags kväll skadades en 14-årig flicka när hon inte spändes fast ordentligt på samma tivoli och fick för egen kraft hänga halvvägs utanför korgen sex meter upp i luften i en annan karusell. Flickan skadades lindrigt i höft, ben och fot när hon i farten slog i ett säkerhetsstaket under färden. Polisen undersökte på lördagen den maskinen men kunde inte hitta några tekniska fel.

Alla tre anmälningarna mot tivolit rör misstankar om vållande till kroppsskada.