Socialdemokratiska kommunalrådet i Kalmar Johan Persson Foto:Josefin Warg

Etanoldoft oroar inte Persson

Den eventuella doft som en etanolfabrik kan medföra i Kalmar, är inget som oroar det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Fabriken är påtänkt att byggas på Tjärhovet i centrala Kalmar.

Men detta är ingenting som oroar det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.

Johan Persson tror att tekniken kommer att förbättras så pass att dofter inte kommer ut i luften, men att det är något som kommer miljöprövas innan tillstånd för fabriken ges.

Han säger också att det redan finns verksamheter på Tjärhovet som ibland avger lukt och att det är något man får jobba med hela tiden när det kommer till miljötillstånd.

Tidigare har P4 Kalmar berättat att en etanolfabrik i Norrköping som är betydligt mindre än den som är tänkt ska byggas i Kalmar, har fått många klagomål från boenden en kilometer från fabriken. I Kalmar hamnar fabriken bara ett par hundra meter från centrum och ingen kan idag garantera att det blir luktfritt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".