Politisk strid om satsning på äldre i Nybro

Andranamnet på Centerpartiets lista i Nybro, Karin Helmersson, anklagar nu det socialdemokratiska kommunalrådet Markus Lund för att använda hennes motion för att plocka politiska poäng.

Igår kom Markus Lund med löftet att biståndsbedömningen vad gäller boende för äldre ska slopas i kommunen - och att flera seniorboenden ska byggas.

Men enligt Karin Helmersson var det hon som tidigare lagt förslag om seniorboenden - och hon säger till P4 Kalmar att det är konstigt att hennes partis idéer om förbättrad äldreomsorg inte har fått gehör, förrän Socialdemokraterna själva lägger fram dom några veckor innan valet.

Samtidigt är många positiva till själva grundidén. Bo Ström, ombudsman för pensionärsorganisationen PRO säger till exempel att fler seniorboenden betyder att fler äldre kan slippa vara ensamma, men att biståndsbedömning fortfarande behövs när det gäller boenden för dementa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".