Leijonborg talar mot främlingsfientligheten

Folkpartiets ledare Lars Leijonborg besöker i dag Borgholm och bland annat talar han mot främlingsfientligheten. Det är en fråga som Leijonborg tycker är viktig och som han gärna debatterar med främlingsfientliga partier.
Flera politiker som har debatterat detta ämne tidigare har blivit hotade, bland annat hoppar en politiker i Haninge av sina uppdrag efter att han utsatts för hot i flera år. Lars Leijonborg vill inte kommentera sin egen situation, men som samhällsföretelse är hoten djupt allvarliga. Detta eftersom människor inte kan stå för sin åsikt och verka politiskt pågrund av hot. - Det hotar vekligen demokratins grundval, så det måste vi på allt sätt ta strid mot, säger Lars Leijonborg till P4 Kalmar. Han menar att sitt eget debatterande med främligsfientliga partier är ett inslag i strategin att motverka rasism.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".