Harald Hjalmarsson moderat kommunalråd i Västervik stärkte sina positioner i kommunen.

Så kommer din kommun styras

I Kalmar kommun gjorde Socialdemokraterna ett starkt val och behåller sitt starka grepp om Kalmar kommun. Man fick hela 44, 8 procent av rösterna vilket räckte till ytterligare tre mandat.

I Västervik med kommunalrådet Harald Hjalmarsson i spetsen gjorde Moderaterna ett stort lyft, de blir största borgerliga parti för första gången och går från 10 till 22 mandat i fullmäktige.

Samtliga kommuner följer om du läser mer.

I Nybro blir det fortsatt Socialdemokratiskt styre, men det var på håret, ett sista mandat avgjorde.

I Oskarshamns kommun fortsätter socialdemokraterna att styra trots att man backar i valet.

I Emmaboda kommun tappar socialdemokraterna tre mandat i fullmäktige, men kan fortsätta styra, dock inte med egen majoritet som tidigare. 

I Högsby kommun behåller centerpartiet makten som man fick mitt under mandatperioden, och Centern har tillochmed stärkt sina positioner. 

I Borgholm styr Centerpartiet vidare, med fyra ytterligare mandat. Bara i fem kommuner i landet är centern starkare

I Vimmerby går moderaterna och kristdemokraterna framåt, medans Centern tappar, men Centern är fortfarande största parti och det blir fortsatt borgerligt styre.

I Mönsterås blir det även där fortsatt borgerligt styre med ett starkt Centerparti, som trots allt tappat två mandat.

I Hultsfred tappar det borgerliga blocket två mandat, Miljöpartiet återkommer men Medborgarpartiet försvinner och det blir Socialdemokraterna som fortsätter att styra tillsammans med Vänsterpartiet.  

I Torsås är utgången osäker, Torsåspartiet med sina sju mandat är en viktig faktor. Om socialdemokraterna väljer att samarbeta, vilket är troligast så blir det majoritet tillsammans med Torsåsparitet.

I Mörbylånga är nu moderaterna det största borgerliga partiet efter en uppgång. Fortsatt borgerligt styre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".