Inget Visans hus på Slottsholmen i Västervik

Det blir inget Visans hus i Västervik i alla fall inte på restaurang Slottsholmen som kommunen hade planer på. För igår kväll då kommunfullmäktige skulle ha fatta beslut i frågan om dom skulle köpa restaurangbyggnaden eller inte kom hela affären av sig. Det var inte pågrund av att polikerna var tveksamma utan att den nuvarande ägaren inte längre vill sälja slottsholmen till västerviks kommun.
Efter att förhandlingarna om Västerviks kommuns köp av Slottsholmen igår bröt samman, är det fortfarande oklart vart det planerade Visans hus kommer att hamna. Slottsholmens ägare Per Gynnerfelt säger till P4 Kalmar att han fortfarande är beredd att förhandla, men att han är missnöjd med vissa detaljer. Bland annat tycker han att förhandlingarna gått för fort. Gunnar Bohman från Västerviks kommun, tycker däremot inte att man haft för bråttom. Och om Gynnerfelt inte är beredd att gå efter det avtal man tidigare kommit överens om, är han och kommunen inte längre intresserade av Slottsholmen. Istället kommer man att se sig om efter nya alternativ. Bland annat har man en nybyggnation i området Stenhamra i åtanke, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista