Hjulen snurrar för industrin i länet - både i Mönsterås, Oskarshamn, Emmaboda och Nybro nyanställer företagen. Foto: Scanpix

Jobb skapas på flera industriföretag

Det går bra för flera av länets industriföretag som i höst skapat arbetstillfällen på flera håll. Ett exempel är Mönsterås kommun - Bevi i Blomstermåla där sex personer fått jobb efter sommaren och det väntas ytterligare ungefär lika många arbetstillfällen under hösten efter att företagets kunder efterfrågar mer elmotorer från Bevi, som redan tagit beslut om att bygga ut fabriken.

Mönsterås Metall har nyanställt femton, och nystartade sopbilstilverkaren Joab sju personer. Också i andra klassiska industrikommuner som Oskarshamn, Emmaboda och Nybro skapas jobb, ibland mer än det finns kvalificerad arbetskraft för.

Ett tecken på lyftet bland industrijobben är att antalet lediga operatörstjänster som anmäls till arbetsförmedlingen totalt i länet hittils i år är över elvahundra; det är nästan dubbelt så många jämfört med samma period i fjol.

Dom flesta jobben går till dom som inte varit arbetslösa mer än en kortare tid, eller kommer från annan arbetsplats eller direkt från skolan, men också antalet långtidsarbetslösa blir färre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".