Fortsatt arbete kring Byxelkroksmord

Polisen arbetar fortfarande intensivt med att försöka lösa det misstänkta dubbelmordet i Byxelkrok i slutet av augusti. Och i byn med ca 200 bofasta invånare är stämningen fortfarande tryckt.

Den 30 augusti augusti brann en villa i Byxelkrok ner till grunden och två personer brann inne. Någon vecka senare stod det klart att det inte bara var fråga om en brand utan att paret som bodde i villan mördats. Och Polisen har sen dess arbetat intensivt med fallet. Efter hand visade det sig att även en annan brand förra året där en person dog kan ha kopplingar mordet,  den som då brann inne var släkt med det par som nu troligen har mördats. Totalt är det fyra bränder på norra Öland som startat på märkligt sätt under 2005 och 2006, och polisen utreder samtliga fyra för att se om det kan finnas något samband mellan dem.

Åtta poliser från poliser har arbetat den drygt en månad för att reda ut brotten. Stig Svensson på polisen i Kalmar som är en av de åtta säger till P4 Kalmar att den tekniska undersökningen snart är färdig