Kolla att din mobiltelefon fungerar där du bor

Ska du köpa en mobiltelefon är det bäst att du kollar om den fungerar där du bor. För det är inte säkert att det abonemang du köpt har täckning i det område du ska ringa ifrån. Och då kan du bli sittande med en mobiltelefon som inte fungerar.
En kvinna i Fliseryd köpte den nödvändiga telefonen eftersom hon har hjärt och kärlsjukdom. Men när hon kom hem upptäckte hon att telefonen inte hade täckning där hon bodde. När en väninna till kvinnan åkte till OnOff i Oskarshamn där telefonen köptes fick hon efter mycket om och med tillbaka pengarna för telefonen, men inte för abbonemanget. För öppet köp gäller nämligen inte vid köp av mobiler. Krister Ryllander är verkställande butiksledare på Onoff i Oskarshamn. Det finns inte heller några regler på att försäljaren ska informera kunde om mobilabonnemangets täckning. Det är främst kundens ansvar att ta reda på hur täckningen är där telefon ska användas. Och det kanske inte är något som alla tänker på när de köper sin mobil. Och då står man där med en mobil utan täckning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".