Stort intresse för Kalmar i Kina

Den satsning som det Kinesiska företaget Fanerdun håller på att genomföra i Kalmar har fått mycket uppmärksamhet i Kina och investerare strömmar till. De stora presentationerna av projektet som Fanerdun nu genomför i Kina med hjälp Kalmar kommun och Regionförbundet har varit besökta av runt 300 affärsmän och investerare, press och TV-bolag varje gång.

Och Fanerduns ägare Mr Lou har enligt egna uppgifter bara dom senaste dagarna när man besökt tre kinesiska städer i södra Kina knutit en mängd intressenter som vill investera i projektet. Och man ska tolka hans allt större ständiga leende så lär det vara så.

Där för kommer Kalmars kommunalråd att stanna i Kina några dar extra än planerat för att vara med vid den sista presentationen i Beijing och där också medlemmar i den kinesiska regeringen och ledande parti företrädare kommer att närvara. Då det här Kalmar projektet har uppmärksammats och stöds av den högsta ledningen i Kina. Rapporterar vår reporter Hasse Carlsson på plats i Ningbo i Södra Kina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".