Politiker bor inte som väljarna

Hyresgästerna är den grupp har sämst representation bland de som beslutar om boendet . En undersökning som Sveriges Radio gjort visar att de som nu kandiderar till kommun och riksdag till största delen bor i villa eller bostadsrätt.
Med de starka lobbygrupper som företräder egnahemsboendet så är det lätt att det blir beslut som missgynnar hyresgästerna. - Det vore bra om fler politiker bodde som sina väljare. Alltså i hyresrätt, säger ombudsmannen i Hyresgästsföreningen, Roland Petterson till P4 Kalmar. Han menar att det skulle vara en klar fördel och att det skulle bli lättare att föra en vättig politik om man själv drabbas av den. Roland Petterson hoppas därför att den regering som nu tillträder efter valet återinför posten som bostadsminister med ett eget departement. - Under den period på drygt 30 år som vi saknat bostadsminister här i landet, har bostadspolitiken urvatsats totalt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".