83-åring mördad i Eskilstuna

Uppdaterat 2006-10-29 kl. 11.52
En 83-årig man mördades i sitt hem utanför Eskilstuna vid lunchtid på lördagen. En 31-årig man har anhållits misstänkt för mord. Enligt polisen är han tidigare dömd för våldsbrott och var kraftigt påverkad när han greps. Polisen vill inte gå in på hur mannen dödats eller vilken typ av vapen som använts. Det är också oklart varför mannen mördades.

Den gripne 31-åringen bor i närheten av makarna, men ska enligt polisen inte ha några kopplingar till dem. 31-åringen var kraftig påverkad.

- Vi går inte på in vilken typ av skador eller om det förekommit något vapen. Men det rör sig inte om ett skjutvapen, säger kriminalinspektör Leif Engstrand till Sveriges Radio Sörmland.

Det fanns på söndagsmorgonen inga kända motiv till dådet.

Det äldre paret befann sig i sin bostad drygt en mil utanför Eskilstuna då det knackade på dörren strax efter lunch. Den 83-årige mannen gick och öppnade.

Kvinnan har sagt till polisen att hon hörde en duns. Sonen kallades till platsen och konstaterade att pappan var död och ringde då polisen.

- Mannen hördes igår kväll (lördag), men han var påverkad så det var ingen sammanhängande berättelse från mannen.

Under lördagskvällen beslutade åklagaren att mannen skullle anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord. Han skulle höras igen under söndagen samtidigt som polisens tekniska undersökning skulle fortsätta.

Vid lunchtid på söndagen fanns fortfarande inget motiv till dået och polisen var förtegen om detaljer kring det misstänkta mordet.

Fredrik Blomberg

fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista