Ungdomar dricker olaglig sprit

Det är lätt för ungdomar att få tag på olaglig alkhol från utlandet. Det tycker i alla fall ungdomarna själva 58 procent av ungdomarna i Nyköping tycker att det inte är något problem att få tag på illegal alkohol. Även ungdomarna i Oxelösund och Katrineholm tycker att det är lätt att få tag i alkohol.

Det är den statliga statliga Alkoholkommittén som låtit ett opinionsinstitut intervjua ungdomar mellan 16 och 19 år i var och en av de tre sörmländska kommunerna och i 13 andra kommuner.

I de båda kustkommunerna Oxelösund och Nyköping hade nästan hälften av ungdomarna också köpt olaglig alkohol. I Katrineholm hade en tredjedel gjort det.

-Det är dags för vuxensamhället att agera och sätta stopp för den olagliga handeln med alkohol från utlandet. Det säger Eva-Sara Beckman som är alkoholsamordnare på Länsstyrelsen i Sörmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista