Busschauffören kräktes innan avfärd

Den busschaufför som blev sjuk på E 20 på onsdagskvällen och närapå orsakade en trafikolycka, mådde dåligt redan innan bussen lämnade Stockholm för hemfärden till Örebro. Och det kände bussbolagets VD och ägare till, det rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Det var på en shoppingresa från Örebro till Stockholm som chauffören började må dåligt. Resenärer såg hur han stod och kräktes utanför bussen innan hemresan påbörjades. Chauffören pratade också med bolagets ägare Morgan Örneus, som alltså kände till att han inte var bra.

Men Morgan Örneus säger att han sa åt chauffören att höra av sig om han började må sämre, och när bussen väl rullade ut från Stockholm mådde chauffören mycket bättre.

Ändå blev han alltså sjuk någon timme senare, mellan Strängnäs och Eskilstuna, och klarade inte av att styra bussen. En passagerare från Örebro fick rycka in och lyckades hålla kvar bussen på vägen. Hon fick honom sen att stanna bussen, och förhindrade honom att fortsätta köra. Föraren kräktes igen när bussen väl stannat på E 20, och bussbolagets VD Morgan Örneus funderar nu på att ända bolagets policy.

-Jag kommer att säga till mina chaufförer, att känner ni er dåliga så måste ni säga till, för då ska ni inte köra, säger Morgan Örneus till Sveriges Radio Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista