V-ordföranden: "Jag förstår ingenting"

Det finns ingen grund för de skäl som de båda landstingspolitikerna och vänsterpartisterna, Marco Venegas och Ann Berglund ger till att de gått över till den borerliga alliansen och miljöpartiet, det säger Lotta Fornarve, vänsterpartiets distriksordförande i Sörmland.

Det som gjorde att de valde att sammarbeta med de borgerliga och miljöpartiet var frågan om höjda arvoden till politikerna.

Marco Venegas fick flest personröster på vänsterns landstingslista och är kritisk till att partiet var berett att backa från sitt nej till höjda arvoden – allt för att rädda samarbetet med socialdemokraterna.

– Det finns ingen grund för det. Den frågan är ju löst.Vänstern har hela tiden varit emot höjda arvoden och det står vi fast vid. Socialdemokraterna var ju beredda att kompromissa och inte alls vill höja arvodena på det sätt som man från början hade tänkt.

Venegas säger att han blivit diskriminerad av vänsterpartiet eftersom han fick flest personröster, men inte blev tillfrågad att bli gruppledare för vänsterpartiet.

– Jag förstår ingenting. Jag är chockad. De har agerat på egen hand och har inget mandat att agera så här.

Magnus Johansson
magnus.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".