Infrastruktur populärt ämne

Vägar, järnvägar och flyget är populära ämnen för de sörmländska riksdagsmännen. De visar de motioner riksdagsmännen lämnat in i riksdagen.

Roger Tifensee, centerpartiet, vill ha persontrafik på den gamla TGOJ-banan genom Sörmland, då skulle det bli lättare för Eskilstunaborna att tag sig till Skavsta flygplats och Nyköpingsborna skulle också kunna ta sig norrut i länet.

Walburga Habsburg Douglas och Peder Wachtmeister, de båda nya moderaterna på Sörmlandsbänken skriver också om järnvägstrafiken i Mälardalen där de vill undersöka möjligheterna för att avreglera tågtrafiken.

Walburga skriver också om Europaflaggan där hon menar att det finns alldeles för få Europaflaggor i Sverige, något som hon alltså vill ändra på.

Laila Bjurling, socialdemokraterna, skriver om trafiken och infrastrukturen i Sörmland men också om Ridö/Sundbyholmsarkipelagen i Mälaren mellan Västerås och Eskilstuna.

Liselott Hagberg, folkpartiet, vill att vattenskotrar som flyter av egen kraft ska betraktas som en båt och då ska det finnas ett regelverk som styr hur de används och var de får användas.

Sjöpolisen lades ner på många platser för några år sen men nu vill Liselott Hagberg utreda konsekvenserna av detta och på sikt också återinföra sjöpolisen i Mälaren.

Fredrik Olovsson, socialdemokraterna, är också inne på trafik och pendlingen i sin motion.

Den ende riksdagsman på Sörmlandsbänken som inte lämnat in någon enskild motion är förre statsministern Göran Persson. Men det är å andra sidan inte så vanligt att partiledare lämnar in egna motioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".