Nya svar på mystiskt skelettfynd

Det skelettfynd som gjordes i Lästringe utanför Gnesta i augusti är resterna av en man i 30-35 årsåldern, som polisen tror mördades för 10-15 år sedan. Vad det är som gör att polisen med säkerhet kan säga att mannen mördats eller vilken typ av vapen som använts vill inte polisen gå in närmare på.

Mannen hittades av en grupp jägare som såg skelettdelar stick upp ur marken. Polisen tror att kroppen legat där i mellan 10-15 år. Därför var det också svårt att ens könsbestämma mannen innan kroppsdelarna undersökts av SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.

På SKL konstaterade man också att mannen kan vara vara av utom nordisk härkomst eftersom mannens tandlagningar inte var svenska. Enligt PO Frisk vid kriminalpolisen, som leder utredningsarbetet, så överstämmer lagningarna med den typ som utförs i de gamla öststaterna.

Enligt PO Frisk så har mannen troligen mördats någon annanstans och sedan flyttats till Lästringe där han hittades.

Nu fortsätter arbetet med att försöka identifiera mannen. Det man vet om mannen ska jämföras med personer i så väl nationella som internationella register över försvunna pesoner.

Polisen har fått samtal från personer som sett platsen under de år som mannen legat där. Men polisen är också intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha sett något i samband med att mannen hamnade där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".