Eleverna fryser på Tessinskolan i Nyköping

De senaste åren har luften på Tessinskolan i Nyköping varit dålig. Nyligen satsade kommunen drygt tre miljoner kronor på att renovera ventilationssystemet. Men fortfarande klagar gymnasieeleverna på luften. Nu handlar det främst om att den är kall.

”Det är väldigt kallt”, ”man fryser hela tiden” och ”det finns ingen värme”. Ja, så låter klagomålen från några av de elever på Tessinskolan som Sveriges Radio Sörmland talat med. Luften i klassrummen har visserligen blivit syrerikare men temperaturen är alltså oacceptabelt låg.

Den totala entrepenadkostnaden för renoveringen av ventilationssystemet ligger på omkring 3 250 000 kronor. I samband med de nya installationerna gick man även över till ett datoriserat styr och reglersystem, och problemen kan möjligen hänföras till detta.

Kommunfastigheters Inger Fernberg är en av förvaltarna med ansvarar över Tessinskolan. Och hon berättar att kommunfastigheter nu försöker justera både ventilations- och värmesystemet.

- Det jag kan lova är att vi ska jobba på det här tills vi löser det, säger Inger Fernberg.

Reporter Urban Hedqvist
urban.hedqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".