Bankomat i Vagnhärad sprängdes

En bankomat vid Swedbankkontoret i Vagnhärad sprängdes tidigt på fredagsmorgonen. Minst två personer misstänkts vara inblandande i sprängning men vittnen har också sagt att fyra personer sprang och plockade pengar vid bankomaten. I nuläget finns inga spår efter gärningsmännen.

Det var en privatperson som vaknade av smällen och larmade polisen om att gärningsmännen försvann från platsen i en mörk bil. Polisen satte upp vägspärrar kring Vagnhärad men lyckades inte fånga gärningsmännen och på fredagsförmiddagen hade polisen fortfarande inga spår.

Strax före halv sex på fredagsmorgonen forcerades en av polisspärrarna på E 4 norrgående i höjd med Södertälje av en mörk bil hemmahörande i Vagnhärad.

Polisen såg ett samband med bankomatsprängningen och utgick ifrån att bilen stulits i Vagnhärad.

Men när polisen ringde ägaren så kom det fram att han satt i bilen tillsammans med sin fru och var på väg till jobbet. Han hade helt enkelt upptäckt polisspärren för sent och inte hunnit stanna, säger vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista