Vänstern ger upp hoppet om avhoppare

Nu har vänstern definitivt gett upp hoppet om att locka tillbaka de två medlemmar, Marco Venegas och Ann Berglund, som på eget bevåg kontaktade den borgerliga alliansen och miljöpartiet för ett samarbete i landstinget, utan att de övriga i det egna partiet kände till det här. Tillsammans får därmed alliansen majoritet i landstinget, en majoritet som socialdemokraterna och vänsterpartiet hade planerat för.

Nu säger man från vänsterns sida att man framöver istället för att leda landstinget planerar för att föra en offensiv oppositionspolitik. Strategin tidigare från partiets sida har varit att försöka få de två partimedlemmarna att ändra sig, något som man nu alltså verkar ha gett upp tanken på. Distriktsstyrelsen föreslår nu att Venegas och Berglund ska uteslutas ur partiet, ett beslut som i så fall skulle fattas i december.

Reporter Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".