Lindarw får Eskilstunas musikpris

Christer Lindarw får Eskilstuna kommuns musikpris. Han får det bland annat för att han enligt juryn är den störste och mest kände artisten i sin bransch och att han under sina år som artist både lyft sin bransch och gjort den folkkär.

”Christer Lindarw är alltid en god Eskilstuna-ambassadör. Christer Lindarw är den störste och mest kände artisten i sin bransch. Han har varit aktiv i många år och har under sina år som artist både lyft sin bransch och gjort den folkkär. Christer Lindarw har designat scenkläder åt många framstående artister och han har dessutom lyckats väl som sångare i schlagerbranschen.

Christer Lindarws shower har synts och även visats i Eskilstuna. Hans kommande After Dark-produktion kommer både att repeteras och ha sin Sverigepremiär i Eskilstuna. Därför tilldelar vi 2006 års musikpris till Christer Lindarw.”, lyder juryns motivering.

Juryn har bestått av Kristina Eriksson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Jerker Parksjö, kommundirektör, Jonas Burman, kultursekretare samt Johan Bokström, 2005 års musikpristagare.

Priset är på 10 000 kronor och en konstnärlig gåva. Prisutdelningen äger rum den 12 december i Eskilstuna stadshus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".