Stökig lördagsnatt i delar av Sörmland

Polisen rapporterar om en mycket stökig lördagsnatt, med flera grova misshandlar, biltillgrepp och våld mot tjänsteman. Läget var sådant att polisen tvingades begära förstärkning från Västmanland med en hundpatrull, berättar vakthavande befäl, Hans-Erik Åkerlund, som säger att det var en hätsk stämning på stan framför allt i Eskilstuna.  

En 50-årig ordningsvakt vårdas nu på Mälarsjukhuset sedan han blivit knivskuren i magen på en restaurang i Eskilstuna, skadorna är enligt polisen dock inte livshotande. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot sen han sprang ut från restaurangen och försvann i en väntande bil.

En annan man, 34 år gammal, greps sedan han på parkeringen utanför en restaurang i Eskilstuna försökt våldta en 18-årig kvinna. Våldtäktsförsöket upptäcktes av restaurangens ordningsvakter som kunde ingripa.

Ytterligare en man greps i Eskilstuna för våld mot polisman, sedan han kört upp armbågen i magen på en polis.

I Katrineholm greps två män, 29 och 28 år gamla, misstänkta för grov misshandel sedan en 24-årig man misshandlats blodig i en lägenhet.

Sammanlagt fyra personer har också gripits efter två bilstölder i olika delar av länet.

Polisen han heller inte rycka ut på samtliga larm som kom in. Så efter flera avvisningar från en Thai-krog i Eskilstuna blev en våldsam och berusad man som bland annat tagit sönder en tavla försedd med handfängsel av dom båda ordningsvakterna.

När polisen efter mer än en halvtimme inte hade möjlighet att ta hand om mannen gav polisens vakthavande befäl på telefon order om att mannen skulle släppas.

Mannen är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".