Kvinnor får lägre lön för likvärdigt arbete

Kvinnor anställda i Nyköpings kommun har sämre betalt än män i kommunen med likvärdiga arbetsuppgifter. Det visar den lagstadgade lönekartläggning som kommunen nu är klar med. Och i ett fall redovisas en kvinnolön där kvinnans lägre lön inte är sakligt grundad och därmed inte har stöd i lagen.

Det är som en del av jämställdhetsarbetet som Nyköpings kommun har kollat löneskillnaderna mellan män och kvinnor som är anställda i kommunen.

Kartläggningen av lönerna visar att kvinnor i snitt fortfarande har lägre löner än männen.

Skillnaden beror enligt undersökningen framför allt på att kvinnodominerade yrken har sämre betalt än mansdominerade yrken, trots att arbetsuppgifterna inte skiljer sig i svårighetsgrad.

Kartläggningen visar också att löneskillnaderna mellan män och kvinnor som utför likvärdiga uppgifter ofta motiveras med att anställda med lång och bred erfarenhet ska belönas lönemässigt.

En annan förklaring är att anställda som tidigare har varit chefer får behålla chefslönen trots att de blivit omplacerade.

Trots löneskillnaderna har kommunen bara kunnat identifiera en kvinna som har fått för låg lön, och den kommer nu justeras upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".