Dom ger SSAB rätt mot anställd

Ståljätten SSAB i Oxelösund hade rätt att sparka en anställd som, enligt företaget, misskött sitt arbete vid flera tillfällen. Det slår Arbetsdomstolen, AD, fast i en dom.

Det var fackförbundet Metall som stämt företaget inför Arbetsdomstolen. Det efter att en man som jobbat 16 år på företaget fått sparken förra hösten. Facket höll visserligen med om att mannen gjort sig skyldig till en del förseelser. Bland annat skulle han ha stämplat in - utan att först ha bytt om.

Men Metall ansåg samtidigt att uppsägning var en för hård åtgärd. Metall tyckte istället att SSAB borde ha omplacerat den anställde eller slopat hans rätt till flextid. Facket ansåg också att uppgifter från den uppsagde om att en chef skulle spridit sexistiska mejl på arbetsplatsen bidragit till uppsägningen.

Det skulle ha varit den chefen som anmält en del av förseelserna. SSAB å sin sida hävdade att den uppsagde mannen gjort sig känd för att inte anstränga sig mer än nödvändigt i sitt arbete och för att sätta sig över de regler som gällde på arbetsplatsen.

Samtal med chefer och upprepade tillsägelser från dem hade inte medfört någon förändring i mannens beteende. Dessutom fortsatte han missköta sig i jobbet också under uppsägningstiden från hösten 2005. Enligt Arbetsdomstolen är de flesta förseelserna i sig inte så allvarliga.

Det som i första hand motiverar att SSAB hade rätt att sparka honom är istället att han fortsatte att strunta i företagets regler också efter arbetsgivarens tillsägelser och varningar om att han kunde få sparken. Menar Arbetsdomstolen. Att han, som AD anser, fortsatt nonchalera reglerna under uppsägningstiden bidrar också till domstolens beslut.

Michael Berwick
michael.berwick@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".