Postslarv med valsedlar växer

Postens slarv med partiernas valinformation i Sörmland växer. Socialdemokraternas valsedlar i framförallt Eskilstuna har hanterats felaktigt och hamnat på andra orter i länet, men också felaktigt inom Eskilstuna.
Posten har delat ut valsedlar till kommunal- och landstingsvalet till fel områden. En del valsedlar har hamnat i Österåker i Vingåker och en del i Julita i Katrineholms kommun, men även i Malmköping och Dunker i Flen. Men inte nog med det. Valsedlar i Eskilstuna har dessutom hamnat i fel valkretsar inom Eskilstuna. - Bedrövligt, säger partiets ombudsman, Åke Gustavsson till SR Sörmland. Han säger att partiet avser att sätta in en annons i tidningarna om det inträffade och säger också att valsedlar finns i valstugorna, på partidistriktet och på posten. Han kräver dessutom att posten kompenserar partiet och betalar annonserna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista