Katrineholms kommun vädjar till SJ

Katrineholms kommun och kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström, vädjar nu till SJ, att backa från förslaget att dra inte låta pendlare åka på X2000 med pendlarkort. Möjligheten att resa mellan Katrineholm och Stockholm med SJ:s Pendlarkort, kommer om ändringarna genomförs, innebära att det bara blir möjligt att åka på Intercitytågen, något som betyder färre avgångar för pendlarna.

Edvard Lind som är pressinformatör på SJ säger att orsaken till de ändrade förutsättningarna, som man planerar, är platsbrist, på grund av en resandeökning, som gör tågen fulla.

Men enligt Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, är det hela ett jätteproblem för Katrineholms kommun, dess pendlare och regionens utveckling och tillväxt.Enligt Dahlsröm är det hela en felbedömning av SJ.

- Vi behöver ha ännu mer tågtrafik istället, vi behöver ju egentligen ha ännu fler regionaltåg, vilket vi inte kan få ännu eftersom citybanan inte är bygd ännu, säger Göran Dahlström.

Magnus Johansson
magnus.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".