"Vingåkersverkens framtid i fara"

Nammo-Vingåkersverkens framtid är i fara. Det menar Ove Karlsson, från Metallklubben på Vingåkersverken. Enligt fackklubben har antalet anställda halverats från 100 personer till 50 på bara fem år och nu varnar man för att företaget inte kommer att finnas kvar så länge till, om utvecklingen fortsätter på samma sätt.

Företaget, som förstör ammunition, ska nu på onsdag hålla en manifestationsdag för jobben där. Då ska man bland annat bjuda in riksdagspartier och olika ombudsmän för att uppmärksamma läget.

Neddragningarna på Nammo beror framför allt på en sviktande orderingång, enligt Ulf Edvardsson, administrativ chef på företaget.

Nu hoppas företaget att det svenska försvaret ska öka sina beställningar, så att Nammo kan fortsätta att konkurrera på marknaden - för jobben men också för en miljövänlig återvinning av ammunition, säger Ulf Edvardsson till Sveriges Radio Sörmland.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".