Besvikelse över nedlagd lanthandel

Besvikelsen i Österåker var på onsdagen stor efter beskedet att lanthandelscentret ska läggas ned. Centret var tänkt att fungera som en varulös lanthandel där varor beställs över Internet och var även utlämningsställe för systembolag och apotek.  Men centret som startade med EU stöd klarar idag inte att stå på egna ben. Flera kunder SR Sörmland pratat med ångrar nu att dom inte handlat mer på centret.

Men frågan är om det hade hjälpt för den verksamhet som varit mest lönsam är cafédelen och lokaluthyrning och vilket inte var tillräckligt. 

Det ledningen bakom centret hoppades på var möjligheter att få sköta varuutkörningen åt de äldre i bygden. Men den frågan hamnade i långbänk hos kommunen, enligt Lars Knapasjö, centrets grundare.

Björn Andersson nu moderat oppositionsråd men innan valet kommunstyrelseordförande i Vingåker är också besviken över att inte alla som trott på projektet kunnat göra mer för att hjälpa till att få det på fötter.

Björn Andersson anser att det tagit för lång tid att få fram ett så kallat transporttillstånd för att kunna få köra varor till de äldre.

Lars Knapasjö hoppas nu att ett under ska ske under avvecklingstiden som räddar lanthandelscentret.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se