14 förluster ska vändas till vinst

Med fjorton raka förluster ligger Eskilstuna Basket klart sist i damligan, utan ett enda poäng. Trots det kör tjejerna stenhård träning, minst fem dagar i veckan. För förlusterna ska vändas till segrar, säger tränaren Roland Busk.

– Vi måste kä,pa för fullt. Det enda sättet att bryta den trenden är att träna hårt, det finns inga genvägar. Det är inte roligt. Jag har ladrig varit med om att förlora 14 matcher i rad. Samtidigt är det en erfarenhet rikare. Vi får gå styrkta ur det istället för att deppa ner oss.

Med fjorton raka förluster ligger basketdamerna klart sist i damligan, basketens högsta serie. Tjejerna vi möter på träningen i Bollhallen tror att få lagmedlemmar, som gör det svårt att träna på ett bra sätt, är en orsak till motgångarna, tränarbyten i stort sett varje säsong en annan.

– Man lär sig mycket på att förlora, det mentala. Jag tror vi har nytta av det i framtiden. Om man ska säga någonting positivt är att alla lag som vi möter är askassa. De tycker att det är en lätt match. Ok, att vi inte tar oss till slutspel. Men en nolla i protokollet kommer aldrig att hända, säger Sanna Grönhagen och Helena Phil, som spelar i laget.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se